0

Hvordan holde seg kjølig når man camper?

Å holde seg kjølig på camping kan være en utfordring, spesielt i varme sommermåneder. Her er noen enkle og effektive tips for å holde både deg og teltet ditt behagelig gjennom varme dager og netter.

Her vil vi gå grundig gjennom de alternativer vi har.

 

Enkel vifter til kjøling

Totalcool absorbasjonskjøler 12V/220V

Vifter i takluken

Fastmonterte Aircondition/klimaanlegg på tak eller i benk.

Portabele klimaanlegg/aircondition

 

Vi tar for oss de forskjellige variantene nedenfor.

19.04.2024

19.04.2024

0

Små Vifter på Campingturen: En Guide til 12V og 220V Alternativer

Når man planlegger en campingtur, er det mange som fokuserer på telt, soveposer og mat, men en ofte oversett komponent er hvordan man skal holde seg kjølig. Spesielt i sommermånedene kan en liten vifte være en game-changer. I denne bloggposten utforsker vi fordelene ved å bruke små 12V og 220V vifter under camping, hvordan du velger den rette for dine behov, og noen tips for optimal bruk.

Hvorfor Investere i en Campingvifte?

Temperaturen inne i et telt kan raskt stige når solen skinner direkte på det, og luften blir stillestående. En vifte hjelper ikke bare med å senke temperaturen, men forbedrer også luftsirkulasjonen, noe som er essensielt for en behagelig natts søvn og for å holde mygg og andre insekter unna.

12V Vifter: Perfekt for Bilkamper

For de som camper med bil og har tilgang til et 12V-uttak (som ofte finnes i biler), er 12V vifter et ideelt valg. Disse viftene er spesielt designet for å bruke lite strøm, noe som betyr at de kan gå lenge uten å tømme bilens batteri. De er vanligvis små i størrelse, lette å transportere og enkle å montere i forskjellige deler av campingområdet.

Fordeler med 12V vifter:

  • Lavt strømforbruk
  • Bærbar og lett
  • Kan drives direkte fra et kjøretøys 12V-uttak

220V Vifter: For Luksuscamping og Strømtilgang

Hvis campingplassen har tilgang til elektrisitet, eller hvis du bruker en kraftig portabel generator, kan en 220V vifte være et bedre alternativ. Disse viftene er vanligvis kraftigere enn 12V-modellene og kan gi bedre kjøling på varme dager.

Fordeler med 220V vifter:

  • Kraftigere luftsirkulasjon
  • Større modeller tilgjengelig
  • Ideell for stasjonær bruk i større telt eller campingvogner

Hvordan Velge Den Rette Viften?

Når du velger en vifte for camping, vurder følgende faktorer:

  • Strømkilde: Sørg for at du har tilgang til riktig type strømuttak, enten det er 12V eller 220V.
  • Størrelse og vekt: Du ønsker noe som er lett nok til å bære, men likevel kraftig nok til å kjøle ned ditt soveområde.
  • Støynivå: En stille vifte er viktig, spesielt om natten.
  • Ekstra funksjoner: Noen vifter kommer med ekstra funksjoner som variabel hastighetskontroll, timer-innstillinger, og til og med fjernkontroller.

Tips for Bruk av Vifter på Campingtur

  1. Plassering: Plasser viften slik at den kan sirkulere luft effektivt uten å blåse direkte på sovende personer.
  2. Sikkerhet: Sørg for at viften er stabilt plassert og ikke i en posisjon hvor den kan velte lett.
  3. Vedlikehold: Rengjør viften regelmessig for å sikre optimal ytelse og for å forhindre at støv og skitt samler seg.

Konklusjon

Enten du velger en 12V vifte for dens mobilitet og lavt strømforbruk, eller en 220V vifte for dens kraft og effektivitet, er en liten vifte et must-have tilbehør på enhver campingtur. Med riktig utstyr og litt planlegging kan du sikre at din neste utendørs overnatting blir behagelig og kjølig, selv på de varmeste sommerdagene.

Les mer om vifterVis mindre...
Carbest vifte 12V med klemme
8 på Klikk & Hent (Hokksund)
274,-
Oppladbar vifte Ø14 cm
11 på lev.lager
627,-
Sirocco II vifte 12/24V Hvit
11 på lev.lager
2 603,-
Ventilator Bora 12V
11 på lev.lager
1 884,-
Ventilator med LED-lys
100+ på lev.lager
529,-
Ventilator Ultimate 12V hvit
11 på lev.lager
1 334,-
Ventilator Ultimate 12V svart
11 på lev.lager
1 334,-
Vifte Tiny Tornado II
11 på lev.lager
379,-

Totalcool - luftkjøleren på 12V

19.04.2024

0

TotalCool Luftkjøler: Den ultimate kjøleren på 12V

Når sommerens varmebølger ruller inn og temperaturen stiger, er det mange som søker etter effektive og økonomiske måter å holde seg kjølige på. En løsning som har vekket interesse er TotalCool luftkjøler, et kompakt og bærbart alternativ til tradisjonelle klimaanlegg. I denne bloggposten vil vi ta en grundig titt på TotalCool luftkjøler, utforske dens funksjoner, fordeler, ulemper, og om det virkelig lever opp til hypen.

 

Bestill TotalCool her

Design og Portabilitet

TotalCool luftkjøler skiller seg ut med sitt slanke og brukervennlige design. Den er liten nok til å passe på et skrivebord eller i en campingvogn, og det ergonomiske håndtaket gjør den lett å transportere fra rom til rom. Dette er spesielt nyttig for de som ønsker en kjøleløsning som kan flyttes rundt i hjemmet eller tas med på reiser.

Effektivitet og Drift

En av de største fordelene med TotalCool er dens energieffektivitet. Den bruker betydelig mindre strøm enn et standard klimaanlegg, noe som gjør det til et økonomisk valg for kontinuerlig bruk. Luftkjøleren fungerer ved å fordunste vann for å senke temperaturen, noe som også bidrar til å øke luftfuktigheten – en bonus for de som bor i tørre klimaer.

For å få mest mulig ut av enheten, er det viktig å plassere den i et godt ventilert område og sørge for at den har tilgang til frisk luft. Dette vil maksimere kjøleeffekten og sikre at luftstrømmen forblir frisk og behagelig.

Brukervennlighet

TotalCool er designet med brukervennlighet i tankene. Den har et intuitivt kontrollpanel som er lett å forstå og justere etter behov. Fylling av vann er også enkelt – bare løft lokket og tilsett vann direkte i reservoaret. Vedlikeholdet er like enkelt, da det hovedsakelig innebærer regelmessig rengjøring av filteret og reservoaret for å hindre mugg og oppsamling av mineraler.

Lydnivå

En annen viktig faktor å vurdere er støynivået, spesielt for de som planlegger å bruke enheten mens de sover. TotalCool er relativt stille sammenlignet med større klimaanlegg, men det er fortsatt en merkbar bakgrunnsstøy. Dette kan være en avveining for noen brukere, avhengig av deres følsomhet for støy.

Pris og Verdi

Prismessig er TotalCool et tiltalende alternativ for de som ser etter en kostnadseffektiv kjøleløsning. Selv om det kanskje ikke tilbyr den samme kraften som et fullstørrelses klimaanlegg, tilbyr det god verdi gjennom sin portabilitet, lavt energiforbruk, og tilstrekkelig kjølekapasitet for små til middels store rom.

Konklusjon

TotalCool luftkjøler er et utmerket valg for de som trenger en bærbar, effektiv og brukervennlig kjøleløsning. Mens den har sine begrensninger og kanskje ikke er ideell for ekstremt varme eller store områder, tilbyr den betydelig komfort og energibesparelser for de fleste dagligdagse bruksområder. Om du er på jakt etter en måte å holde deg kjølig på uten de store kostnadene og installasjonskravene til tradisjonelle klimaanlegg, kan TotalCool være verdt en nærmere titt.

Her viser Renè og Kjell dere litt mer:

 

Se filmen om TotalCool og les mer.Vis mindre...

Vifter i takluken - inn og utluft

19.04.2024

0

Innbygde Vifter i Takluker: En Smart Løsning for Campingkomfort

For å ytterligere forbedre komforten under camping, kan man vurdere å installere takluker med innebygde vifter. Denne løsningen er spesielt gunstig for de som ofte camper i campingvogner eller bobiler, hvor god ventilasjon er nødvendig for å holde inneklimaet friskt og behagelig.

 

Fordeler med Takluker med Innebygde Vifter

Effektiv ventilasjon: Takluker med vifter bidrar til å skape et kontinuerlig luftskifte. Varm luft som naturlig stiger opp, kan effektivt fjernes gjennom taket, og frisk luft kan trekkes inn. Dette er ikke bare viktig for komfort, men også for å forebygge kondens og mugg i campingvognen eller bobilen.

Plassbesparende design: I motsetning til tradisjonelle vifter som tar opp plass på gulv eller bord, er takluker med innebygde vifter en integrert del av kjøretøyets design. Dette frigjør verdifull plass og gir et ryddigere miljø.

Enkel å bruke: De fleste moderne takluker med vifter kommer med brukervennlige kontroller og kan ofte fjernstyres. Dette gjør det enkelt å justere hastigheten og retningen på luftstrømmen etter behov.

Allsidighet: Mange modeller tillater både innblåsing og utsuging av luft, noe som gir muligheter for å tilpasse luftsirkulasjonen etter værforholdene. På kalde dager kan du for eksempel bruke dem til å trekke inn frisk luft, mens du på varme dager kan bruke dem til å trekke ut varm luft.

Installasjon og Vedlikehold

Installasjonen av en takluke med vifte krever litt planlegging og forståelse av kjøretøyets struktur. Det er viktig å sørge for at installasjonen ikke kompromitterer integriteten til kjøretøyets tak. Mange velger å få installasjonen utført av fagfolk for å sikre at alt utføres korrekt og sikkert.

Vedlikeholdet er generelt enkelt, og involverer regelmessig rengjøring av både viften og luken for å sikre optimal funksjon og for å unngå oppsamling av støv og skitt.

Konklusjon

Takluker med innebygde vifter er en utmerket investering for enhver campingentusiast som ønsker å oppgradere sin campingvogn eller bobil. Ikke bare forbedrer de luftkvaliteten, men de bidrar også til et mer behagelig og behersket inneklima under reiser. Med deres effektivitet, plassbesparende egenskaper og enkelhet i bruk, representerer de en smart løsning for de som verdsetter komfort på farten.

Fordeler med takluker med tnnebygde vifter - les mer.Vis mindre...

Montering av Klimaanlegg i Bodelen

19.04.2024

Montering av Klimaanlegg i Bodelen: Velg mellom Takmonterte og Benkmonterte Varianter

Når temperaturene stiger, blir det å holde inneklimaet behagelig i bodelen på campingvogner og bobiler en prioritet for mange. Installasjon av et klimaanlegg kan gjøre en stor forskjell. I dette innlegget utforsker vi to populære alternativer for montering av klimaanlegg i bodelen: takmonterte og benkmonterte systemer.

Takmonterte Klimaanlegg

Takmonterte klimaanlegg er blant de mest populære valgene for campingvogner og bobiler, takket være deres effektivitet og diskrete plassering.

Benkmonterte Klimaanlegg

Benkmonterte klimaanlegg er en annen flott løsning, spesielt for de som ønsker å bevare aerodynamikken til kjøretøyet eller har begrensninger med takets vektbæring.

 

 

Takmonterte Klimaanlegg

Takmonterte klimaanlegg er blant de mest populære valgene for campingvogner og bobiler, takket være deres effektivitet og diskrete plassering. Takmonterte klimaanlegg finnes i 220V og 12V utgaver.

Fordeler:

  • Effektiv kjøling: Disse systemene er effektive til å spre kjølig luft jevnt gjennom bodelen, siden kald luft naturlig synker nedover.
  • Plassbesparende: Ved å montere enheten på taket, tar den ikke opp verdifull gulvplass eller lagringsplass.
  • Allsidighet: Mange modeller tilbyr kjøling, og noen har også innebygde varmepumper for oppvarming.

Ulemper:

  • Installasjonsutfordringer: Installasjon krever ofte profesjonell hjelp, spesielt for å sikre at taket kan støtte vekten av enheten og unngå lekkasjer.
  • Økt drivstofforbruk: Den ekstra vekten og endringen i kjøretøyets aerodynamikk kan potensielt øke drivstofforbruket.

Benkmonterte Klimaanlegg

Benkmonterte klimaanlegg er en annen flott løsning, spesielt for de som ønsker å bevare aerodynamikken til kjøretøyet eller har begrensninger med takets vektbæring.

Fordeler:

  • Diskret installasjon: Disse enhetene monteres typisk i en eksisterende benk eller under et skap, noe som gjør dem mindre synlige.
  • Bevarer kjøretøyets profil: Ingen ekstra belastning på taket eller endringer i kjøretøyets høyde, noe som er gunstig for kjøretøyets aerodynamikk og drivstoffeffektivitet.
  • Enkel tilgang for vedlikehold: Sammenlignet med takmonterte systemer, kan benkmonterte enheter være lettere å nå for service og vedlikehold.

Ulemper:

  • Potensielt ujevn kjøling: Siden enheten er montert lavere, kan det være mer utfordrende å spre den kjølige luften jevnt gjennom bodelen.
  • Opptar intern plass: Selv om de ikke tar opp gulvplass, krever disse systemene plass inne i eksisterende møbler.

Velge Det Rette Systemet

Når du velger mellom tak- og benkmonterte klimaanlegg, vurder følgende:

  • Type kjøretøy og tilgjengelig plass: Hvilket system passer best med din bobil eller campingvogns design?
  • Kjølebehov: Hvor effektivt trenger systemet å være for å dekke dine kjølebehov?
  • Budsjett og installasjonskostnader: Inkluder kostnadene for profesjonell installasjon i ditt budsjett.
  • Estetikk og kjøretøyets bruk: Ønsker du et system som er nesten usynlig, eller er funksjonalitet viktigere?

Konklusjon

Å velge riktig klimaanlegg for din bobil eller campingvogn er en viktig beslutning som kan forbedre komforten betydelig under dine reiser. Både tak- og benkmonterte systemer har sine fordeler og ulemper, så det kommer an på dine spesifikke behov og preferanser. Uansett hva du velger, vil et godt klimaanlegg gjøre dine campingeventyr langt mer behagelige i varme sommermåneder.

Les mer om benk- takmontert klimaanleggVis mindre...

Portable klimaannlegg

19.04.2024

0

Det moderne og kraftige split-klimaanlegget med en imponerende kjølekapasitet gir en komplett løsning for å kjøle ned, ventilere og avfukte campingbiler, campingvogner og bobiler med bare et trykk på en knapp, og sikrer behagelige temperaturer inne i kjøretøyet.

Dette klimaanlegget består av både en innendørs- og en utendørsenhet, som enkelt kan monteres ved å henge dem inn i vindusåpningen. En fleksibel tilkoblingslange kobler sammen de to enhetene, og sikrer effektiv og pålitelig drift.

Temperaturen kan enkelt kontrolleres via et digitalt LED-display direkte på enheten, slik at brukeren kan tilpasse klimaet etter sine preferanser og behov. Med tre forskjellige ventilasjonsnivåer gir dette split-klimaanlegget muligheten til å tilpasse luftstrømmen for optimal komfort.

Med sin enkle installasjon, kraftige kjølekapasitet og brukervennlige kontroller, er dette split-klimaanlegget det ideelle valget for de som ønsker å opprettholde behagelige temperaturer og luftkvalitet i sine mobile oppholdsrom.