0

Bærekraftig camping - 5 tips

5 tips for bærekraftig bobil-, campingbil og campingvognreise

 

Å reise og utforske nye steder i en bobil eller vogn betyr å gjenopprette forbindelsen med naturen, forlate byens kjas og mas en stund og gjenopprette forbindelsen med jorden. Hvis du elsker friluftslivet, vet du sikkert at reiser og ferier har en dyp innvirkning på miljøet og samfunnene som bor på stedene du besøker. Bærekraftig reise avhenger i stor grad av valget av kjøretøy. Selv om elektriske bobiler, campingvogn og minivaner har mye mindre innvirkning enn fossildrevne kjøretøy, kan du selv om du ikke har et elektrisk kjøretøy tilgjengelig, ta noen skritt for å gjøre turene dine mye grønnere. Selv å installere solcellepaneler på kjøretøyet ditt kan være den beste løsningen for å redusere miljøpåvirkningen. Men hvis du ikke har muligheten til å installere dem, eller hvis du har bestemt deg for å bruke et mer tradisjonelt kjøretøy for ferien din utendørs, frykt ikke: du kan fortsatt bidra til å redusere din innvirkning på miljøet ved å følge våre tips.

 

 

 

 

 

1. Ta med deg sykkelen din


Ingen friluftsferie er komplett uten en sykkel! For å ha enda mer bevegelsesfrihet når du reiser, er vårt første tips å ha med en sykkel, enten klassisk eller elektrisk. På denne måten vil du være mer smidig under korte turer når du kommer til reisemålet ditt. Velg bare det Carry-Bike som passer best for kjøretøyet ditt, antall sykler og deres type, installer det på kjøretøyet ditt, og start eventyret ditt! Ta en titt på utvalget av våre sykkelholdere og velg den som passer for deg. Før du drar, sjekk hvilke som er de beste sykkelrutene på de valgte stedene på reiseplanen din og organiser de korte turene dine deretter. Det vil bli en langsom og mye mer bærekraftig ferie. For deg som ønsker å ta med sykkel uten å ha sykkelstativ vil vi anbefale våre sammenleggbare sykler.

 

2. Velg lokal mat og opplevelser
Hvis du elsker god mat, benytt deg av turen din til å oppdage hva den lokale gastronomien har å tilby. Spør lokalbefolkningen for å finne nærmeste gårder og produsenter til stoppestedet ditt og gå til dem for å kjøpe det du trenger. Å handle fra små butikker i stedet for supermarkeder som er fylt av store organiserte detaljister, hjelper til med å redusere miljøpåvirkningen av ferien din og hjelper menneskene som bor på stedene du besøker. Ikke bare det. Når du reiser, prøv opplevelser organisert av lokalbefolkningen for å fordype deg enda mer i den lokale kulturen. Spør dem direkte hvilke som er de vakreste utfluktene, uunngåelige skjulte perler og klubber de frekventerer! Hvorfor ikke koke selv med lokale råvarer? Riktig kokeutstyr finner du her.

For den som ønsker å ta steget videre og også bake på tur vil vi anbefale den fantastiske Omniaovnen eller vår egen Maria bakeovn til gassbluss.

 

3. Etterlat ingen spor etter deg
Å si det igjen kan virke overflødig, men hver av oss produserer mye avfall, selv når vi reiser. Å prøve å redusere det er derfor avgjørende for å gjøre ferien din mer bærekraftig. Avfallshandtering er enkelt når man har riktig utstyr.

 

Bruk miljøvennlige rengjøringsprodukter
Oppvask- og vaskemidler, personlige hygieneprodukter. For å være en 'økologisk camper' er det viktig å bruke bærekraftige produkter som ikke forurenser grunnvannet. Ja også til økologiske vaskemidler og faste såper (selv sjampo og balsam!). For toalettet-tank, spillvannstanker og vask har vi et supert organisk middel som kan brukes til alle disse tingene - det er rene "Kinderegget": Solbio

 

Ikke kast bort vann på campingplassen
Bruk en vask eller bolle til å vaske opp, i stedet for å gjøre det under vannstrålen. På denne måten vil du bare kunne bruke den mengden vann som trengs for å rengjøre oppvasken. Dessuten kan du for bærekraftig reising i en bobil, bruke dispenseringsenheter med begrenset vannstrøm på kranene. Disse enkle å installere enhetene kan være enten bevegelsesfølsomme eller av 'stempelet' type. På denne måten kan du redusere vannforbruket og bruke det mer effektivt mens du reiser.

 

Ikke bruk engangsartikler på ferie
Når du reiser, unngå å bruke engangsbestikk (med mindre det er laget av resirkulert og resirkulerbart materiale). Skille alltid avfallet riktig, og respekter reglene for stedet der du er. Vi har en mengde dekketøy til flergansbruk.

 

4. Bruk energieffektive tilbehør
I tillegg til å installere solcellepaneler på kjøretøyet ditt, kan du bruke mange andre små tiltak for å spare energi og gjøre reisen din mer bærekraftig.

LED-lys for bobiler, campingvogner, varebiler og minivaner
LED-belysningssystemer er mye mer effektive enn tradisjonelle og lar deg spare på strømkostnader og samtidig redusere miljøpåvirkningen. Fiammas LED-serie lar deg lyse opp bobilen din effektivt og med mindre forbruk.

 

Vannbesparende tilbehør i campingbil
Effektive vannpumper og kanner lar deg spare og bevare denne dyrebare ressursen.

 

En mer bærekraftig livsstil, selv på ferie, krever veldig lite: la oss vite om disse tipsene har vært nyttige for deg, og del ditt neste grønne eventyr med iCaravanBloggen ved å kommentere på Facebook-siden vår og merke Instagram-siden vår på dine innlegg og historier!

(Kilder: Fiamma, caravan.no)

10.04.2024
0

Ferier i Norge

Vårt 5. tips er kanskje det viktigste - man trenger ikke reise langt for å oppnå feriefølelsen. Norge er et vakkert og innholdsrik land å reise i - bli med.

 

Litt inspirasjon: 

En Reise Gjennom Fjell og Fjorder

 

Norge, et land som er velsignet med en overflod av naturlig skjønnhet, er en destinasjon som lokker eventyrlystne sjeler fra hele verden. Fra majestetiske fjell til bølgende fjorder, har dette nordiske landet en unik evne til å fortrylle besøkende med sin storslåtte natur. I denne bloggposten tar vi deg med på en virtuell reise gjennom Norges fantastiske landskap, og utforsker det som gjør dette landet til et paradis for naturelskere.

 

Utforskning av Fjellene
Norges fjellandskap er uten tvil en av de mest imponerende i verden. Fra de ikoniske fjelltoppene i Lofoten til de majestetiske Romsdalsalpene, er det utallige muligheter for fjellentusiaster å utforske. Enten du foretrekker å vandre gjennom bølgende daler eller klatre til de høyeste toppene, vil du bli belønnet med spektakulære utsikter og en følelse av tilkobling til naturen som er uovertruffen.

 

Eventyr i Fjordene
Norges fjorder er like berømte som de er vakre, og tilbyr et spektakulært bakteppe for en rekke aktiviteter. Fra kajakkpadling i de rolige farvannene til Sognefjorden til sightseeingturer langs Geirangerfjorden, er det mange måter å oppleve denne naturlige underverdenen på. Utforsk bortgjemte bukter, besøk sjarmerende kystlandsbyer og la deg fortrylle av den rolige atmosfæren som bare en fjord kan tilby.

 

Dyreliv og Natur
Norges uberørte natur er også hjemmet til et variert utvalg av dyreliv, fra majestetiske elger og reinsdyr til sjarmerende sjøfugler og majestetiske rovfugler. Naturelskere vil glede seg over muligheten til å observere disse fantastiske skapningene i deres naturlige habitat, enten det er på en guidet tur eller mens de utforsker på egen hånd.

 

Opplevelser i Alle Årstider
Uansett hvilken årstid du velger å besøke Norge, vil du bli møtt med unike opplevelser og enestående skjønnhet. Om sommeren kan du nyte lange dager med midnattssol, perfekt for utendørsaktiviteter som fotturer og sykling. Om vinteren forvandles landskapet til et eventyrland, ideelt for aktiviteter som ski, snøscooterkjøring og nordlysobservasjon.

 

Oppsummering
Norges natur er virkelig en skattkiste av skjønnhet og eventyr. Enten du er ute etter å utforske majestetiske fjell, fortryllende fjorder eller det rike dyrelivet, har dette nordiske landet noe å tilby for enhver smak. Ta deg tid til å utforske Norges storslåtte landskap, og la deg fortrylle av den utrolige naturlige skjønnheten som dette landet har å by på. Hvorfor ikke ta med et campingtelt og sov ute på fjellet en natt eller to?

 

10.04.2024